Projekteja

Automaatio

Automaatio projektia olen pyörittänyt vuodesta -2007, laitteisto ja ohjelma koodit ovat vaihtuneet useaan kertaan.

Alkuvaiheessa laitteistoa pyöritettiin vanhalla roskakorista löydetyllä PC raudalla, sovelluksena tuolloin toimi Linux Debianin päällä Digitemp ja siinä graafisena käyttöympäristönä Dtgraph, tietokantana toimi MySql serveri jonne perl ohjelmisto scripti tallensi tietoa 10min välein.
Aikojen saatossa laitteisto vaihtui lahjoituksena saatuun kannettavaan ja sittemmin käytöstä ylimääräiseksi jääneeseen Acer aspire one mini tietokoneeseen jossa oli 8GB SSD (hidas) kiintolevy, kyseisen levyn nopeus kuitenkin riitti mainiosti pyörittämään Debian + Mysql + Apache serveriä, jonne Dallasin ds18s20 anturit saivat tallennettua datansa.

Nykyinen setup.

  • Raspberry Pi (rasbian käyttöjärjestelmällä).
  • MySql + Apache + omat ohjelmistot (python).
  • 1-wire master (ds2482-800).
  • Lämpötilan mittaus ds18S20 anturi verkko (15 anturia).
  • Sähkön Kwh mittaus (mittaus jälkimittarista opto-erottimella).
  • Datan lähetys sovellus lähettää automaatio datan julkiselle palvelimelle MySql kantaan.
Kuvia projektista

VDR Video recorder

VDR ohjelmistoa aloin aktiivisesti käyttämään 2000 luvun alkupuolella, tuolloin ohjelmisto oli vielä niin buginen että erinäisten ongelmien ratkaisuun meni rutkasti aikaa.
Ensimmäinen PCI väyläinen videokortti TechnoTrend Premium DVB-C 2300 toimi hyvin moitteettomasti mutta VDR ohjelmisto oli niin epävakaa ja buginen että, ohjelman kääntäminenkin antoi virheitä jollei ohjelman koodia käynyt lävitse ja korjannut virheitä.
Uusimmassa kokoonpanossa käytetään Hauppauge Nova-T Stick USB digikorttia joka kulkee kätevästi kannettavan mukana. Kortin voi jättää myös pyörimään kotikone serverille jonne voi lisätä tallennettavia ohjelmia WEB käyttöliittymän kautta maailmalla kulkiessa.

Nykyinen VDR versio on todella vakaa ja pelaa kuukausia ilman että tarvis parsia koodia tai käynnistää palveluita uudestaan. Debianiin paketit saa nykyään asennettua pakettihallinnan kautta helposti.

Kuvia WEB käyttöliittymästä

Säädettävä virtalähde

Nuoruus vuosina törmäsin ongelmaan, kaupasta ei löydy tarpeeksi suurta virtalähdettä foam cutter leikkuriin (foamia leikataan kuumalanka leikkurilla)

No virtalähde versio 1.0 johon muuntaja löytyi muistaakseni jostain kotivaraston hyllyltä taisi olla luokkaa 5-10A/24v. Piirilevyt valmistin valotus

Niinhän siinä sitten kävi niinkun sanonta kuuluu "MÄÄRÄ MITTAINEN ON AINA LIIAN LYHYT TAI LIIAN PIENI" (lanka ei hehku punasena) joten eiku suunnitel Nettihuutokaupasta sitten löysin sopivan muuntajan (n.10-15kg kuparia) joka sitten vaatikin enempi suunnittelua. Kaverin autotallin nurkasta bongasin Tämän tyyppi kilpeen sitten kirjoitettiin versio 2.0, usko tai älä tuo virtalähde nostetaan hyllystä aina kun virta meinaa loppua kesken.

Kuvia Virtalähde (versio 1.0) Projektista

Lisää projekteja kuvagalleriassa


2013 Cobba
Valid XHTML 1.0 Transitional